kasztany

Krem z kasztanów jako słodki dodatek na co dzień

Lekkie i wytrawne specjały kuchni francuskiej sukcesywnie podbijają serca i podniebienia Polaków. Po zupie cebulowej i tartach nadszedł czas na krem z kasztanów. Ten doskonały dodatek niezwykle ochoczo komponuje się z daniami śniadaniowymi, obiadowymi oraz z deserami. Zastanawiasz się jak uatrakcyjnić smak codziennych potraw? Służymy poradą.

Kasztany jadalne goszczą na stołach całego świata już od dawna. Ochoczo wykorzystywane w kuchni czeskiej, węgierskiej, niemieckiej, włoskiej i przede wszystkim francuskiej, zachwycają niepowtarzalnym smakiem i głębokim aromatem. W Polsce ich zastosowanie jest raczej marginalne, jednak niebawem może się to zmienić. Krem z kasztanów robi prawdziwą furorę jako słodki dodatek do wielu dań i deserów.

kremik

Kilka praktycznych pomysłów

Aby cieszyć się bogatym smakiem, należy sięgać wyłącznie po wyroby tworzone w oparciu o oryginalną recepturę. Do przygotowania 100 g prawdziwego kremu potrzebnych jest 38 kasztanów. W przeciwnym wypadku, produkt znacząco straci na smaku i aromacie.

Słodki krem najczęściej służy jako dodatek do wszelkiej maści deserów. Z jego pomocą przygotujesz doskonałe babeczki, tarty oraz ciasta. Smak kasztanów idealnie komponuje się z pieczywem, zatem nie ma żadnych przeciwwskazań, aby kremem posmarować kromkę świeżego chleba lub tost francuski. Głęboki smak kasztanów jadalnych doskonale współgra też z puszystymi naleśnikami, tworząc w ten sposób zachwycającą kompozycję.

Krem z kasztanów oraz inne słodkie przetwory kupisz na AleDobre: https://www.aledobre.pl/216,Delikatesy/2-217,Slodkie_przetwory/

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *